dimarts, 25 de desembre del 2012

Nova proposta de ruta corrilantxera


Per aquesta ruta també passem per uns quants llocs emblemàtics, això si a la comarca de Camp de Morvedre. En l'altra entrada hi ha un plànol i perfil, tal vegada sigua una mena llarga, han eixit 17 km.
LA CASA-PALAU D'ALBALAT DELS TARONGERS

Es tracta d'una sòlida casa senyorial fortificada, encara que probable ment s'alçara sobre construccions més antigues, ja que s'han trobat evidents vestigis romans. Quasi amb seguretat va ser iniciada davall el senyoriu de Jofré de Blanes, a finals del segle XIV, i en ella es va allotjar el monarca Martí l'Humà en 1401. Encara que ha patit nombroses reformes posteriors, és amb tot el palau gòtic millor conservat de la comarca.
Al semi soterrani, amb gran profusió d'arcs, es realitza un betlem vivent abans de Nadal.
El CASTELL DEL PILÓ

S'alçava en la Muntanyeta del Piló, xicoteta elevació rocosa també coneguda com de les Forques o Forquetes, separada de la població pel llit del riu. La fortalesa que ha sobreviscut era de factura islàmica, i seria un  recinte murallat que controlava el curs del riu Palància, depenent del pròxim Castell de Sagunt.
Durant la ruta passarem per un túnel de la Via Verda d'Ojos Negros, també coneguda com Via Minera, just per baix del Castell.
ERMITA DE SANT MIQUEL 


 Situada en un turó al costat del nucli del poble, es troba l'ermita de Sant Miquel, la qual s'observa a gran distància a causa de la seua privilegiada situació. Construïda durant el segle XVIII, a la seua construcció van contribuir tots els veïns.És de gran senzillesa, comptant amb una capella que alberga l'Arcàngel Sant Miquel, la imatge de la qual va sofrir grans destrosses durant la passada guerra.



CASTELL DE BESELGA





El Castell de Beselga, al costat nord del mont Garbí, a un pujol rocós de 220 metres d'altitud.  
L'origen d'este conjunt arquitectònic està a la construcció d'una torre d’aguait durant el temps precedent a la conquista  la ruta de torres del vall del Palància,   
El castell-palau cristià, que s'ubica al costat de la torre, és de finals del segle xv i es va fer durant el temps de govern del baró Gracià de Monsoriu.  Les seues característiques, doncs, es relacionen més amb la d'un palau que amb les d'un castell defensiu. Va ser greument afectat durant les revoltes de les Germanies. Als peus del castell es troba l'ermitori de Sant Roc i una bona font.


Ací teniu l’enllaç amb aquest pdf per si voleu més informació
http://www.aytoestivella.com/es/informacion-turistica/ruta-les-claus-del-castell-de-beselga

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada